Home / EBKT / MISTERIOZNA BOLEST U KRUŠEVCU, OVAKO JE SVE POČELO: Pacijent ZARAZIO SVE! Posle 10 dana počeo PAKAO!

MISTERIOZNA BOLEST U KRUŠEVCU, OVAKO JE SVE POČELO: Pacijent ZARAZIO SVE! Posle 10 dana počeo PAKAO!

KRUŠEVAC – U Opštoj bolnici u Kruševcu vlada panika jer je čak 18 članova medicinskog osoblja te zdravstvene ustanove zaraženo još neutvrđenom vrstom boginja!Sve je počelo pre 15 dana, kada je u bolnicu u teškom stanju dopremljen tridesetosmogodišnji pacijent sa osipom.

– Muškarac je smešten na infektivno odeljenje, ali mu je stanje bilo sve lošije. Gušio se i hitno je prebačen na hirurgiju na reanimaciju. Odatle je transportovan u KC Niš. Posle desetak dana, za medicinsko osoblje kreće pakao! Čak 18 lekara, sestara i svako ko je došao u kontakt sa zaraženim je oboleo, pa čak i vozač Hitne pomoći koji ga je prevezao u bolnicu! – otkriva izvor Kurira.Kaže da su svi oni dobili neobičan osip po telu praćen visokom temperaturom.

– Iz KC Niš stigla je preporuka da svi koji su bili u kontaktu s pacijentom budu u karantinu. Međutim, rukovodstvo Opšte bolnice u Kruševcu to nije ozbiljno shvatilo, pa je tek pre dva dana stiglo obaveštenje od direktorke da se na hirurgiji uvedu preventivne mere. Zaraženo osoblje ne dolazi na posao i strogo im je zabranjen kontakt sa bilo kim – priča naš sagovornik:

– Najgore je što niko ne zna o čemu je reč! Doktori paniče, pričaju da je najverovatnije u pitanju neki mutirani oblik boginja. Atmosfera je užasna, svi se plaše jedni drugih!Direktorka Opšte bolnice u Kruševcu Vesna Stević Gajić kaže za Kurir da je joj se, do juče, 12 radnika ove zdravstvene ustanove javilo uglavnom sa temperaturom, a neki i sa osipom:

– Pacijent koga pominjete kod nas je došao sa upalom pluća, odnosno respiratornom infekcijom. Čim smo čuli da se neki radnici žale na zdravstveno stanje, obratili smo se Zavodu za javno zdravlje Kruševca. Sve je pregledao i epidemiolog i infektolog. Bolesni radnici ne dolaze na posao, ali imaju blagu kliničku sliku i stanje im se popravlja. Možda je u pitanju neka virusna infekcija. Rezultati su poslati u Beograd na analizu, ali nema razloga za paniku.

kurir.rs

error: